LANGEDIJK/HEERHUGOWAARD - De inwoners van Langedijk en Heerhugowaard maken goed gebruik van de mogelijkheden om mee te denken en te praten over Dijk en Waard. Deze zomer zijn onder de noemer 'Onze kijk op Dijk en Waard' verschillende initiatieven gestart, zoals een online gespreksplatform en grote prikborden die op diverse locaties in Langedijk en Heerhugowaard staan. Dat mensen betrokken zijn bij hun nieuwe gemeente, blijkt uit de honderden perspectieven, ideeën en dromen die de initiatieven opleveren.


De betrokkenheid valt ook wethouder Bert Fintelman (gemeente Heerhugowaard) op. "De vele reacties op het online gespreksplatform (www.onzekijkopdijkenwaard.nl) laten een grote diversiteit aan perspectieven op Dijk en Waard zien, maar eigenlijk zeggen ze allemaal: we willen graag leven, wonen, ondernemen en werken in een gemeente, die 'van ons' is. Het is dan ook begrijpelijk dat thema's als groen, woningen, spelen en recreëren veel terugkomen in de reacties."

Samen kansen creëren en talenten ontwikkelen

De wethouder koos er zelf voor om zijn kijk op Dijk en Waard op een van de prikborden te prikken. 'Verbinding, kleurrijk, generaties samen, diversiteit, respect voor elkaar, creatief, ondernemend, versierend/verleidend, niet verstrikkend. Een gemeente waarin samen kansen creëren en talenten ontwikkelen centraal staat', aldus de wens van Fintelman voor de nieuwe gemeente. De kleindochter van de wethouder hielp een handje door een kleurrijke stropdas te tekenen. Delen wat je belangrijk vindt

De wethouder hoopt dat nog veel meer mensen hun kijk op Dijk en Waard delen. "Een nieuwe gemeente, daar geef je samen kleur aan. En dat doe je door te delen wat je belangrijk vindt en te luisteren naar andere perspectieven. Zo bouwen we samen aan een Dijk en Waard waarin iedereen zich thuis voelt". Jouw kijk op Dijk en Waard delen? Dat kan op www.onzekijkopdijkenwaard.nl of op de prikborden bij de volgende locaties:

Langedijk
- De Binding: Bosgroet 12, Zuid-Scharwoude
- Winkelcentrum Broekerveiling: Marktplein 1, Broek op Langedijk
- De Anbouw (Stichting Wonen Plus Welzijn): Dorpsstraat 610, Noord-Scharwoude
- Het Behouden Huis: Dorpsstraat 850, Oudkarspel


Heerhugowaard
- Gemeentehuis: Parelhof 1, Heerhugowaard
- Zwembad Waardergolf: Beukenlaan 1B, Heerhugowaard
- Trefpunt Rozenlaan (Stichting Wonen Plus Welzijn): Rozenlaan 2, Heerhugowaard