LANGEDIJK - Gemeente Langedijk is opnieuw partner van het Klimaatstraatfeest. Daarom starten de inwoners van Langedijk de energiebesparingswedstrijd met een voorsprong van maar liefst 500 punten.

De jubileumeditie van het Klimaatstraatfeest staat in het teken van aardgasvrij wonen. Bijna alle Nederlandse huizen zijn op dit moment aangesloten op het gasnet. Maar om aan de doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs te voldoen, moeten we allemaal van het aardgas af. Deelnemers die meedoen met het Klimaatstraatfeest komen alvast in aanraking met de eerste stappen naar een aardgasvrij huishouden en leren meer over de verschillende duurzame alternatieven voor verwarmen, koken en warm water. De gemeente Langedijk werkt hiermee samen met de Millenniumwerkgroep.

Warmtescan

U kunt vooraf met uw buren een warmtescan van de huizen in uw straat laten maken. Met een warmtescan wordt duidelijk op welke plekken in uw huis energie verloren gaat. U kunt zich hiervoor opgeven bij de heer Gerhard Schutten van de gemeente Langedijk. Ook geeft de Millenniumwerkgroep binnenkort een inspirerende lezing over ‘buurkracht’, een initiatief om samen energie te besparen. De datum van de lezing wordt nog apart aangekondigd.

Doe ook mee met het Klimaatstraatfeest!

Het Klimaatstraatfeest is al tien jaar lang de grootste en gezelligste energiebesparingswedstrijd van Nederland. Deelnemers verdienen klimaatpunten door met zoveel mogelijk mensen energie te besparen tijdens het stookseizoen, dat loopt tot en met 31 maart 2018. U kunt dus nog meedoen! Het team dat de meeste punten heeft verzameld door energiebesparende acties uit te voeren, wint prijzen met een waarde tot wel 5000 euro. Kijk voor meer informatie op: www.klimaatstraatfeest.nl