LANGEDIJK - In goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Langedijk heeft de commissaris van de Koning in Noord-Holland, Johan Remkes, besloten om mevrouw L.A.M. (Leontien) Kompier met ingang van 15 maart 2018 te benoemen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Langedijk.

De commissaris van de Koning benoemt een waarnemend burgemeester in gemeenten waar het op voorhand vaststaat dat de periode, waarin er geen burgemeester is, langer dan drie maanden gaat duren.

In het najaar vindt een vervolgoverleg plaats met de fractievoorzitters in het kader van de samenwerkingsmogelijkheden met Heerhugowaard. Op basis van de stand van zaken wordt dan bekeken of de vacature zal worden open gesteld.

Mevrouw Kompier was van 2009 tot 1 januari van dit jaar burgemeester van de gemeente Vlagtwedde. Daarvoor heeft zij diverse managementfuncties vervuld bij de provincie Drenthe.

Mevrouw Kompier is 59 jaar en lid van de PvdA. Van 2005 tot 2009 was zij Programmadirecteur Economische Innovatie-Agenda voor de Veenkoloniën.