LANGEDIJK - De maatregelen om de uitbraak van het coronavirus te beperken, hebben invloed op alle evenementen in Nederland. Dat geldt ook voor de viering van Koningsdag op maandag 27 april in Langedijk. Vrijmarkten zijn er niet, die zijn niet toegestaan volgens de richtlijnen van de RIVM. In Langedijk zijn er hooguit kleinschalige plaatselijke activiteiten. Dat meldt voorzitter Erik Bak van het Centraal Oranje Comité waarin de verschillende comités van de dorpen in Langedijk zijn vertegenwoordigd. Activiteiten vinden plaats binnen de richtlijnen van de RIVM.

Toespraak wethouder Jasper Nieuwenhuizen en vlag in de mast

Het Centraal Oranje Comité vraagt u de vlag uit te hangen, in navolging van het verzoek van de Koninklijke bond van Oranjeverenigingen. Verder gaat wethouder Jasper Nieuwenhuizen de Langedijkers toespreken in een videoboodschap. Zijn boodschap is maandag om 12.00 uur te zien via de Facebookpagina en de website.

Landelijk alternatief programma: Woningsdag
Omdat het RIVM u vraagt zoveel mogelijk thuis te blijven heeft Koninklijke bond van Oranjeverenigingen dit jaar Koningsdag omgedoopt tot ‘Woningsdag’. Daarnaast heeft deze organisatie een alternatief programma in het leven geroepen voor alle dorpen en steden in Nederland:
  • Landelijke oproep om de kerkklokken te luiden tussen 9.45 en 10.00 uur.
  • Het verzoek aan u om het Wilhelmus om 10.00 te spelen of te zingen vanuit uw deuropening of balkon.
  • Om 16.00 uur wordt in heel Nederland de nationale toost uitgebracht op de gezondheid van iedereen.

Zie voor actuele informatie hierover de website van de Koninklijke bond van Oranjeverenigingen.