NOORD-SCHARWOUDE - Bij de gelegenheid van het honderdjarig bestaan ontvangt de Rooms Katholieke Gymnastiekvereniging D.V.V. uit Langedijk uit handen van Commissaris van de Koning Arthur van Dijk een koninklijke erepenning. De uitreiking vindt plaats tijdens de algemene ledenvergadering van de vereniging op vrijdag 6 maart 2020. Dat gebeurt in de kantine van Handbalvereniging Lacom ‘91 aan Dokter Wilminkstraat 3 in Noord-Scharwoude.


De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden toegekend aan verenigingen, stichtingen of instellingen dan wel aan sportverenigingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger. (Sport)verenigingen of instellingen die minimaal 50 jaar bestaan, of een volgend meervoud van 25 jaar, kunnen in aanmerking komen voor een Koninklijke erepenning. Gymnastiekvereniging D.V.V. ontvangt deze erepenning bij de gelegenheid van het honderdjarig bestaan.

Gymnastiekvereniging D.V.V.
Gymnastiekvereniging D.V.V. (Door Vlugheid Vooruit) is een vereniging voor Noord- en Zuid-Scharwoude en Oudkarspel. De vereniging is op 19 oktober 1919 opgericht en uitgegroeid tot een bloeiende en gezellige vereniging waar iedereen, van jong tot oud, terechtkan voor enkele uurtjes beweging en ontspanning. De vereniging heeft 226 leden waaronder veel trouwe leden

.

Het aantal jeugdleden is toegenomen.