LANGEDIJK - Op zaterdag 23 maart is de Landelijke Opschoondag waarbij inwoners, collega’s of leden van (sport)verenigingen met elkaar aan de slag gaan om zwerfafval op te ruimen. Ook gemeente Langedijk nodigt inwoners uit om mee te doen. Samen houden we Langedijk schoon.

Iedereen kan aan de slag!
Iedereen kan een opruimactie organiseren. De eerste stap is om kinderen, buren, collega’s of verenigingsleden te enthousiasmeren om gezamenlijk zwerfafval in de buurt op te ruimen om er samen een schonere leefomgeving van te maken. Meld vervolgens de actie aan via www.gemeentelangedijk.nl/zwerfafval

We doen het samen
Tijdens de Landelijk Opschoondag zijn diverse medewerkers vanuit gemeente Langedijk aanwezig om te helpen. Wethouder Nils Langedijk heeft de aanpak van zwerfafval in zijn portefeuille: “Ik sluit mij graag aan bij een aangemelde activiteit. Deze actie draagt niet alleen bij aan de bewustwording, maar we doen er samen ook iets aan. In een schone leefomgeving voelt iedereen zich prettiger. Laten we er daarom samen een succes van maken”.

Gemeente helpt met benodigde materialen
Na de aanmelding neemt gemeente Langedijk contact op om te inventariseren wat nodig is om van de opruimactie een succes te maken. De gemeente stelt grijpers, ringen, vuilniszakken, handschoenen en veiligheidshesjes beschikbaar. Er wordt natuurlijk rekening gehouden met de kinderen.

Niet alleen op 23 maart
Het beperkt zich niet alleen tot de Landelijke Opschoondag. Opschoonacties kunnen altijd worden aangemeld via www.gemeentelangedijk.nl/zwerfafval

De gemeente helpt dan met de benodigde materialen.