OUDKARSPEL - Samen met Woonstichting Langedijk heeft gemeente Langedijk onderzocht of en hoeveel sociale woningbouw op de locatie ''Lourens Bogtmanstraat'' in Oudkarspel gerealiseerd kan worden. In eerste instantie gingen partijen uit van 7 sociale huurwoningen. In het definitieve plan is er ruimte voor 11. Daarnaast komen er 17 koopwoningen rondom een hof waar tevens een appartementengebouw met de genoemde huurwoningen aan ligt.

Het afgelopen jaar zijn gemeente Langedijk en Woonstichting Langedijk in gesprek geweest over sociale woningbouw op de locatie ''Lourens Bogtmanstraat'' in Oudkarspel. Het betroffen aanvankelijk 7 sociale huurwoningen op de eerste verdieping van de twee zuidelijk gelegen woningblokken uit het Stedenbouwkundig plan.

Samen met de Woonstichting heeft de gemeente onderzocht om dit aantal te verhogen binnen het uitgangspunt van een financieel sluitend plan. Dit onderzoek heeft opgeleverd dat er ruimte is voor 11 in plaats van 7 sociale huurwoningen. Deze woningen zullen worden gerealiseerd in het appartementengebouw dat is gepland op de hoek van de L. Bogtmanstraat met de Voorburggracht.

Dit betekent dat de 7 sociale huurwoningen op de eerste verdieping van de twee zuidelijke woningblokken worden omgezet naar koopwoningen. Samen met de andere koopwoningen ontstaat een hof waar ook het appartementengebouw aan ligt.