LANGEDIJK - Vrijdagavond 1 juni is de Nauertogt weer opengesteld voor verkeer. De laatste afzettingen zijn verwijderd van de Provincialeweg/N245. Het autoverkeer kan weer gebruik maken van de Nauertogt. Op zaterdag volgde de bus weer de normale route.


Afgelopen maand heeft aannemersbedrijf Van Gelder in opdracht van de gemeente Langedijk de hele wegconstructie vervangen. Om de overlast te beperken is de reconstructie in slechts 5 weken uitgevoerd. Hiervoor heeft de aannemer vaak in de avonduren en op zaterdag doorgewerkt.

De Nauertogt is aangelegd tijdens de ruilverkaveling 45 jaar geleden en was toe aan een grote opknapbeurt. Nu voldoet de weg weer aan de hedendaagse verkeersveiligheidseisen. De weg is verbreed en voorzien van een middengeleider.

Ook is een fietspad aangelegd bij het Geestmerambacht, zodat fietsers veilig van Langedijk naar Alkmaar-Noord kunnen fietsen. Dit is mede mogelijk geworden door een subsidie van de provincie Noord-Holland.

De komende weken worden er nog afrondende werkzaamheden uitgevoerd, zoals het afwerken van de bermen. Dit kan nog enige hinder veroorzaken voor het verkeer.