LANGEDIJK - In juli 2021 is gestart met lokaal ‘deur tot deur-vervoer’ binnen de gemeentegrens van Langedijk. Deze nieuwe aanvullende dienst wordt uitgevoerd door Wonen Plus Welzijn (WPW) Langedijk, in opdracht van de gemeente. Uit onderzoek bleek een grote behoefte voor de dienst, die bestaat naast andere vervoersdiensten als de Hugo Hopper en de OV taxi. Een motie van Senioren Langedijk en Groen Links leidde tot de totstandkoming van het initiatief.


Sociaal-recreatieve bestemmingen

Het project Lokaal Vervoer is bedoeld voor wie het (door ouderdom of fysieke beperkingen) niet mogelijk is op een andere manier (via het eigen netwerk, openbaar vervoer of taxipas) op de gewenste plaats van bestemming te komen. Ritten kunnen worden aangevraagd voor sociaal-recreatieve bestemmingen, denk aan een bezoek aan een ontmoetingsactiviteit of een familielid. Voor vervoer naar medische afspraken kunnen mensen gebruik maken van het Thuisabonnement vervoer van Wonen Plus Welzijn.

Aanvulling op vervoer

Wethouder Marcel Reijven benadrukt het belang van deze pilot: “Ik ben heel blij met deze aanvulling op het vervoer in Langedijk. We weten dat niet iedereen zelf de mogelijkheden heeft om te gaan en staan waar hij of zij wil, of dat met het eigen netwerk kan oplossen. Voor deze mensen is mobiliteit niet vanzelfsprekend, maar met Lokaal Vervoer brengen we hen letterlijk weer in de samenleving. En dat is enorm belangrijk.”

Vrijwilligers

Met onder meer steun van Stichting De Waaier, Stichting Lief Langedijk en de gemeente Langedijk is een elektrische auto geleased bij Autoservice Bakker. Vrijwillige chauffeurs hebben inmiddels rijlessen van Autorijschool Langedijk gevolgd en brengen gebruikers met plezier naar de bestemming.

Aanvraag en kosten

Gebruikers betalen 1 euro per rit (enkele reis). Wilt u meer informatie over het aanvragen van een rit via Lokaal Vervoer of wilt u zich inzetten als chauffeur of planner? Neem dan telefonisch contact op via 0226-318050 of per mail: langedijk@wonenpluswelzijn.nl.