BROEK OP LANGEDIJK - Al enige weken ligt de overhaal in Broek op Langedijk er uit. De motor was kapot, dit tot grote teleurstelling van de mensen die lekker wilden varen. De motor van de overhaal heeft een trekkracht van ongeveer 800 kilo. Als de boot te zwaar is voor de overhaal dan slaat de motor af.

In de praktijk blijkt dat gebruikers dan iedere keer de motor weer aanzetten waardoor hij telkens overbelast raakt. Dit is er waarschijnlijk de oorzaak van waarom de motor het heeft begeven.

Een nieuwe motor is besteld maar deze kan over een aantal weken pas geleverd en geïnstalleerd worden. Achter de schermen is hard gewerkt om te kijken naar een (tijdelijke) oplossing. De oude motor hebben we tot leven gebracht, alleen is ons geadviseerd de belasting van de motor terug te brengen tot 400kg

Met deze tijdelijke oplossing hopen we de resterende weken te kunnen overbruggen totdat de nieuwe motor er is, dit zal augustus worden.

Maar voor nu is het tijdelijk opgelost voor boten minder dan 400 kilo en kan, met enige aanpassingen, weer van hoog naar laag water gevaren worden en vice versa. Veel vaarplezier!