LANGEDIJK - Zoveel mogelijk rivierkreeften vangen en inleveren bij Stichting Veldzorg, de beheerder van het Oosterdelgebied. Een oproep waarvoor veel jeugdige vissers zich hebben ingezet de afgelopen weken. Omdat de scholen weer zijn begonnen, eindigt de viswedstrijd op vrijdag 21 augustus. Op zaterdag 29 augustus vindt de prijsuitreiking plaats.

In opdracht van gemeente Langedijk organiseerde Stichting Veldzorg de wedstrijd die bijna zesduizend rivierkreeften opleverde. Gemeente Langedijk is blij met de opbrengst. Wethouder Ad Jongenelen: "De wedstrijd bleek een enorm succes en een mooie alternatieve bezigheid voor de jeugd. Zij hielpen ons tegelijk bij het terugdringen, zij het in beperkte mate, van de rivierkreeften. Dat is belangrijk omdat de dieren de oevers van de eilanden in het Oosterdelgebied vernielen. We danken alle vissers voor hun inzet.“ Ook de interesse voor het ophalen van de rivierkreeften bleek groot. “Vanuit Den Helder tot Rotterdam werd Stichting Veldzorg benaderd”, laat Jongenelen weten. Stichting Veldzorg is door de wedstrijd beter op de hoogte van de locaties waar de rivierkreeften verblijven. De Overhaal in Mayersloot was bijvoorbeeld eerder nog niet in zicht als mogelijke locatie. Stichting Veldzorg blijft samen met de gemeente kijken naar de aanpak om de overlast van de rivierkreeften terug te dringen.

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking voor de vissers vindt zaterdag 29 augustus plaats van 14.00 tot 15.00 uur op de locatie van Camping Dijk & Waard bij Het Groene Huis Theater aan Stationsweg 114 in Heerhugowaard. Voorafgaand aan de Kids Triatlon Brug tot Brug rijkt wethouder Jongenelen hier de visprijzen uit. De gelukkige deelnemer die de meeste rivierkreeften uit het water haalde, ontvangt een hoofdprijs naar keuze. Dit is een spelcomputer of een elektrische buitenboordmotor. Verder worden er vispassen als weekprijzen uitgereikt en restaurantbonnen als maandprijzen. Ook is er een prijs voor de jongste deelnemer en de deelnemer die het vaakst zijn of haar vangst inleverde. Alle winnaars worden binnenkort benaderd.