LANGEDIJK - Vanaf 2 oktober gaat Liander kabels en leidingen verleggen om de rotonde Nauertogt bij de Veertweg en Vronermeerweg. De werkzaamheden duren 4 weken en leveren beperkte hinder op. De weg blijft open voor autoverkeer. De planning van de werkzaamheden aan de rotonde Nauertogt zijn aangepast vanwege werkzaamheden aan de Broekhornerbrug in dezelfde periode.

Tijdens de werkzaamheden langs de Nauertogt blijft de rotonde toegankelijk voor alle verkeer. Tegelijkertijd voert de provincie werkzaamheden uit aan de Broekhornerbrug, tussen Broek op Langedijk en Heerhugowaard. Hiervoor moet de Uitvalsweg-Broekerweg worden afgesloten. Het autoverkeer wordt omgeleid vanaf 9 oktober tot in de week van 27 november 2023. Fietsers en wandelaars kunnen wel gebruik blijven maken van de naastgelegen (fiets)brug. Lees meer informatie over de werkzaamheden aan de Broekhornerbrug op de website van de provincie Noord-Holland.

Werkzaamheden afstemmen op werk aan de tunnel

Diverse groot onderhoudswerkzaamheden aan wegen in en rondom Dijk en Waard staan gepland voordat het werk aan de spooronderdoorgang in de Zuidtangent start. De aanleg van deze tunnel start in 2024 en duurt tot 2026. Andere belangrijke routes moeten dan open blijven.

De werkzaamheden van de gemeente aan de rotonde Nauertogt en het werk door de provincie aan de Broekhornerbrug stonden dan ook voor dit najaar gepland. Maar het gelijktijdig afsluiten van deze wegen blijkt toch te veel druk te leggen op het verkeer in en om Broek op Langedijk en Sint Pancras. Om dit te voorkomen is de werkwijze aangepast. De rotonde Nauertogt blijft daarom tijdens de werkzaamheden toegankelijk voor verkeer.

Werkzaamheden De Punt

Volgend jaar, als de werkzaamheden aan de Broekhornerbrug zijn afgerond, wordt De Punt op de rotonde Nauertogt aangesloten. Dan is de rotonde tijdelijk dicht. Door De Punt te verlengen ontstaat een duurzame en veilige gebiedsontsluitingsweg voor auto- en fietsverkeer tussen De Punt, de Nauertogt en de Schagerweg (N245). De gemeente doet er alles aan om de overlast tijdens werkzaamheden zoveel mogelijk te beperken voor een bereikbaar Dijk en Waard.

Meer informatie Lees meer informatie over werkzaamheden aan de De Punt/Nauertogt op de website van gemeente Dijk en Waard.