SINT PANCRAS - Sportverenigingen en zorg- en welzijnsorganisaties tekenden maandagavond op het gras van zwembad De Bever in Sint Pancras het lokaal sportakkoord.


Op een bord met logo’s van de deelnemers zetten zij om de beurt hun handtekening, gevolgd door wethouder Jasper Nieuwenhuizen. Daarna maakte een drone een foto van de aanwezigen en liep Lotte, de dochter van de wethouder, in een plastic bal over het water. Zo kreeg de bijeenkomst een extra feestelijk tintje.

Met het lokaal sportakkoord wil de gemeente de kracht, kennis en ervaringen bundelen om sport en bewegen nog beter te faciliteren voor de inwoners van gemeente Langedijk. Doel is dat iedereen in Langedijk een leven lang kan sporten en bewegen. Door het ondertekenen ervan spreken de deelnemende organisaties de intentie uit om zich de komende periode (2020-2022) hiervoor in te spannen, ieder voor zich en gezamenlijk. Dit om de inwoners van gemeente Langedijk fit, vitaal en gezond te houden.

De bedoeling is dat de ondertekenaars van het lokaal sportakkoord de speerpunten die in januari zijn vastgesteld verder uitwerken in werkgroepen. Organisaties die nog niet deelnemen in een werkgroep, kunnen nog op een later moment instappen. Inwoners die niet aanwezig waren, konden via de Facebookpagina van Langedijk Actief meekijken.