ZUID-SCHARWOUDE - Begin maart van dit jaar start de bouw van het plan op de voormalige bibliotheeklocatie aan de Voorburggracht in Zuid Scharwoude. Het betreft een plan voor een Deen supermarkt, aanvullende detailhandel, 12 koopappartementen en een verbeterde bevoorradingsroute en parkeersituatie.


Recent is overleg gevoerd tussen het College van Langedijk, Hoorne Vastgoed B.V. en Deen Vastgoed over het bouwplan aan de Voorburggracht. Partijen zijn tot overstemming gekomen dat het bestaande bouwplan van Hoorne Vastgoed wordt overgedragen aan Deen. Dit betekent dat er geen Vomar Voordeelmarkt maar een Deen supermarkt zich zal vestigen in het nieuwe pand. In opdracht van Deen zal begin maart gestart worden met de bouw van deze nieuwe supermarkt, 12 woningen en aanvullende detailhandel. Inmiddels heeft de sloop van de voormalige Aldi op het terrein plaatsgevonden en zullen de komende maanden meer voorbereidende werkzaamheden in het gebied plaatsvinden. De direct omwonenden worden door de aannemer geïnformeerd over de bouwwerkzaamheden.

Naar verwachting wordt het nieuwe gebouw medio 2021 opgeleverd.

Foto: de heer Deen van Deen Vastgoed Winkels (links), wethouder Ad Jongenelen (midden) en de heer Heeremans van Hoorne Vastgoed (rechts) ondertekenen de driepartijenovereenkomst.