HEERHUGOWAARD - Op zaterdag 2 juni start De Broekervaart, een gratis bootverbinding tussen Heerhugowaard en Langedijk. Dit jaar ook nog op drie andere zaterdagen tijdens evenementen op die dagen.

De bootverbinding is een proef van de gemeenten Heerhugowaard en Langedijk en heeft tot doel toeristen maar ook inwoners uit de regio kennis te laten maken met de toeristisch-recreatieve waarden van beide gemeenten.

De boot, waarop ruim 40 passagiers mee kunnen, vaart van de opstapplaats Westdijk bij fietsbrug De Krul in Heerhugowaard naar het Havenplein in Broek op Langedijk en weer terug. In Broek op Langedijk kunnen mensen dan overstappen op een van de drie historische akkerschuiten, die door het Oosterdelgebied gaan varen.

De start van De Broekervaart valt samen met de opening van het Sloepennetwerk Noord-Holland Noord, waarvan het Vaarroutenetwerk Langedijk onderdeel is.
De vertrektijden op zaterdag 2 juni zijn:

Westdijk in Heerhugowaard naar het Havenplein in Broek op Langedijk om 10.30, 11.30, 12.30, 13.30, 14.30, 15.30 en 16.30 uur. (de laatste boot sluit aan op de laatste rondvaart in het Oosterdelgebied).

Behalve de rondvaarten zijn er ook andere activiteiten in Langedijk: waterspelletjes van de brandweer op het Havenplein tussen 14.00 – 17.00 uur, een tochtje maken per solex tussen 11.00 en 15.00 uur tegen betaling) en genieten van een Oudhollands draaiorgel tussen 13.00 tot 15.00 uur). En er kan gewandeld worden over het Eerstelingenpad of een bezoek worden gebracht aan het museum BroekerVeiling.