ZUID-SCHARWOUDE - In gemeente Langedijk wordt het project ‘Ogen en Oren’ gestart. Dit project is een initiatief van inwoners om de buurt veiliger te maken. Het project zorgt voor extra ogen en oren op straat doordat inwoners gezamenlijk een ronde doen door de wijk(en).

Het ‘Ogen en Oren team’, samengesteld uit buurtbewoners, heeft een signalerende functie en spreekt inwoners aan om alerter te zijn op verdachte situaties. Daarnaast hebben de teams aandacht voor overlast, zwerfvuil, kapotte straatverlichting en andere gebreken in de openbare ruimte. De gemeente en politie omarmen dit initiatief en zullen faciliteren waar nodig. Van de politie ontvangen de deelnemers uitleg over waar op te letten en wanneer de politie te bellen. Inwoners die aan het project deelnemen hebben dezelfde taken en bevoegdheden als iedere andere inwoner en nemen geen enkel risico. Het team heeft alleen een signalerende functie en grijpt niet zelf in. Het project start direct na de startbijeenkomst. In welke wijken het ‘Ogen en Oren team’ in eerste instantie een oogje in het zeil houdt, hangt af van de woonadressen van de deelnemers.

Wilt u meehelpen om uw buurt veiliger te maken? Kom dan naar de startbijeenkomst op dinsdag 18 februari 2020 in De Binding, Bosgroet 12 in Zuid-Scharwoude. Inloop is van 19.15 tot 19.30 uur, waarna burgemeester Leontien Kompier u welkom heet. Daarna volgt een uitleg over het project door de politie.

Kunt u niet bij de bijeenkomst zijn maar heeft u vragen of wilt u deelnemen aan het project? Mailt u dan naar karinvandervliet@outlook.com (coördinator van de teams) of veiligheid@gemeentelangedijk.nl.