HEERHUGOWAARD - Per direct kunnen inwoners van Langedijk en Heerhugowaard een subsidie van zeventig euro voor energiebesparing aanvragen. De subsidie Regeling Reductie Energiegebruik (RRE) is bedoeld voor woningeigenaren die energiebesparende maatregelen nemen. Dat zijn bijvoorbeeld de aanschaf van led-verlichting, een waterbesparende douchekop of tochtstrips. Maar de subsidie geldt ook voor grotere ingrepen zoals woningisolatie.

Aanvragen
Het aanvragen van de subsidie kan op de website van het Duurzaam Bouwloket. Voor inwoners van Langedijk gaat dit via www.duurzaambouwloket.nl/rre-langedijk.Voor inwoners van Heerhugowaard geldt www.duurzaambouwloket.nl/rre-heerhugowaard. Dit kan nog met terugwerkende kracht. Maatregelen die vanaf 1 januari 2020 zijn genomen, komen in aanmerking. Wel zijn er een aantal randvoorwaarden. Voor de maatregelen moet een aankoopbewijs zijn. Deze is nodig voor de online aanvraag. Ook moeten de maatregelen zeventig euro of meer gekost hebben. De subsidie is bedoeld voor aanpassingen in de eigen woning.

Termijn
Het aanvragen van de subsidie kan nog tot en met 31 maart 2021. Vanwege een maximum aantal aanvragen kan de einddatum al eerder zijn. De subsidie kan voor maximaal 3231 woningen in Heerhugowaard aangevraagd worden. IN Langedijk gaat het om 1275 woningen. De Regeling Reductie Energiegebruik is een regeling afkomstig van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties