ZUID SCHARWOUDE - Dat aardgasvrij wonen een hot item is bleek wel uit de grote opkomst op woensdagavond 22 mei. Meer dan 100 inwoners kwamen naar Theater De Binding in Zuid-Scharwoude om met elkaar, met de gemeente en met Diederik Samsom te praten over dit onderwerp.

Verbouwing betalen uit energierekening
Diederik Samsom sprak enthousiast over het onderwerp. Hij benadrukte de noodzaak om onze woningen zo te verbouwen dat we ze in de toekomst aardgasvrij kunnen verwarmen. De gaskraan in Groningen wordt immers afgesloten. Verbouwen kost geld. Maar het mooie is - zo sprak hij - dat we die verbouwing kunnen betalen uit onze energierekening. “De verduurzaming van uw woning is de enige verbouwing die zichzelf terugverdient”, aldus Samsom.

Onafhankelijk advies bij Duurzaam Bouwloket
Gerhard Schutten, beleidsadviseur Duurzaamheid van de gemeente Langedijk, wees inwoners op het onafhankelijke Duurzaam Bouwloket, www.duurzaambouwloket.nl. Daar kunnen mensen terecht met allerlei vragen op het gebied over de verduurzaming van woningen.

Eerste stap
Wethouder Nils Langedijk: “Het is een van de grootste opgaves van onze tijd: van het gas af. Ik kijk daarom terug op een succesvolle thema-avond, waar vele vragen en opmerkingen zijn gesteld. Deze vragen en opmerkingen zijn genoteerd. De komende maanden ronden we onze verkenning ‘aardgasvrij wonen’ af en worden de vervolgstappen bepaald.”