BROEK OP LANGEDIJK - Winkelcentrum Broekerveiling ontving woensdag 3 juli de tweede ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Deze ster volgt op de eerste KVO ster die het winkelcentrum verdiende in de zomer van 2016.

Sinds de ondertekening van de intentieverklaring in 2015 heeft de werkgroep samengewerkt aan een veiliger en beter winkelgebied. Dit leidde tot de overhandiging van de eerste ster, die staat voor een goede basissamenwerking tussen de partijen. Sinds die tijd ging de werkgroep door met de goede samenwerking en kwamen er aanvullende maatregelen. Om tot een tweede ster te komen zijn er verschillende zaken opgepakt. Zo was er een veiligheidsmarkt op het Broekerplein voor de ondernemers en de inwoners. Alles over veilig winkelen én veiligheid in je eigen winkel. Er waren diverse stands waarbij professionals tips gaven om bijvoorbeeld inbraak, diefstal of brand te voorkomen. De politie had hierbij haar Mobile Media Lab ingezet en ingericht als onderzoeksruimte. De brandweer organiseerde verschillende activiteiten. Ook kinderen waren welkom en konden bijvoorbeeld op de foto met een politie- of brandweerauto. Er heeft ook een Secret Scan plaatsgevonden: een ‘mystery shopper’ bezocht de deelnemende winkels en bekeek hier de veiligheid en de beveiliging van de ondernemingen. Enkele keren per jaar vindt er een schouw plaats, waarbij onveilige en/of storende situaties in het winkelgebied in kaart worden gebracht en worden aangepakt.

Burgemeester Leontien Kompier feliciteerde de werkgroep en onthulde woensdag samen met de werkgroep-leden van het KVO de tweede ster tegel, die voor de hoofdingang van het winkelcentrum werd gelegd. Daar lag de eerst verkregen ster tegel die is vervangen. Het keurmerk geeft een signaal af aan het winkelend publiek, maar ook aan mensen met minder goede bedoelingen.


Op de foto van links naar rechts:

Maarten Duijn, Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV); Guido de Lange, ondernemer en deelnemer werkgroep KVO; Manfred Kloet, ondernemer en deelnemer werkgroep KVO; Nancy Dijkstra, gemeente Langedijk; Ron Schruijer, brandweerzorg bij Veiligheidsregio Noord-Holland Noord; Debby Bruins, voorzitter van de werkgroep KVO; twee belangstellenden, Leontien Kompier, burgemeester gemeente Langedijk; Afra de Boer wijkagent gemeente Langedijk.