DIJK EN WAARD - Vanaf januari 2024 kunnen huiseigenaren in de gemeente Dijk en Waard subsidie aanvragen voor dak-, vloer-, bodem- of glasisolatie. De bijdrage vanuit de gemeente van € 900,- is beschikbaar voor woningen met een maximale WOZ-waarde van € 429.000,- waarbij twee bouwdelen nog niet geïsoleerd zijn. Isolatiewerkzaamheden die inwoners in 2023 hebben laten uitvoeren, vallen ook binnen deze subsidieregeling.

"Met deze subsidie wordt het voor inwoners goedkoper om hun huis te isoleren," licht wethouder duurzaamheid René Schoemaker toe, "en profiteren zij ook van de kostenbesparing die de isolatie oplevert. Deze subsidie kan gecombineerd worden met de ISDE van Rijksoverheid, dat maakt het nog aantrekkelijker." Inwoners kunnen de subsidie ook reserveren op basis van een offerte van een gecertificeerd bedrijf voor de werkzaamheden. Spouwmuurisolatie valt bewust buiten deze subsidieregeling vanwege de kans dat er vleermuizen in de spouw zitten. Gemeente Dijk en Waard onderzoekt hoe het ecologisch onderzoek hiernaar makkelijker gemaakt kan worden. "Met deze subsidieregeling helpen we inwoners hun huizen met energielabel D, E, F of G te verduurzamen," en wordt een mooie stap gezet richting een CO2-neutrale toekomst", zegt wethouder Schoemaker tot besluit.

Subsidie voorwaarden

Met de subsidie betaalt de gemeente Dijk en Waard mee aan de isolatiekosten. Om de bijdrage van € 900,- van de gemeente te ontvangen, gelden regels. In januari staan alle regels voor deze subsidie op www.dijkenwaard.nl/isolatie.

Belangrijkste regels:
- U bent eigenaar van de woning en woont zelf in de woning;
- De woning heeft een WOZ waarde van maximaal € 429.300,- (peildatum 1 januari 2022);
- De woning heeft energielabel D,E, F of G, of er zijn 2 onderdelen van de woning niet geïsoleerd;
- De isolatiemaatregel wordt/is geïnstalleerd door een professioneel bedrijf;
- De isolatiemaatregel is aangebracht na 31 december 2022;Per woning geeft de gemeente één keer subsidie;
- Als in 2023 spouwmuurisolatie is aangebracht, is subsidie alleen mogelijk als ecologisch onderzoek is gedaan en een ontheffing geldt;

De subsidie wordt uitgekeerd nadat de isolatie is aangebracht (factuur laten zien)

De subsidie kunt u wel reserveren op basis van een offerte van een gecertificeerd bedrijf.

De subsidie is vanaf januari 2024 beschikbaar en is met een online formulier aan te vragen of te reserveren.