LANGEDIJK - Gemeente Langedijk haalt vanaf maandag 25 mei weer grofvuil op. De gemeente besloot eerder om de inzameling op 14 april tijdelijk stop te zetten.


Hiervoor is gekozen omdat medewerkers tijdens het ophalen van grofvuil voortdurend in contact komen met objecten uit woningen. De gemeente achtte toen de kans op besmetting van het coronavirus te groot. Meer informatie over het ophalen van grofvuil leest u op de pagina Grofvuil laten ophalen.

Voorlopig blijven de textielcontainers nog dicht. De verwerkende organisaties zijn vanwege corona nog gesloten. U kunt bruikbare kleding brengen bij kringloopwinkels.

Afvalbrengstation

Grofvuil inleveren op het afvalbrengstation in Oudkarspel kan uiteraard ook. Door het hervatten van het ophalen van grofvuil zijn de openingstijden vanaf 25 mei weer als voorheen op maandag tot en met zaterdag van 8.30 tot 14.00 uur. Om de drukte op het afvalbrengstation te beperken, vragen wij u alleen spullen te brengen die u écht niet langer thuis kunt bewaren. Houdt u zich tijdens het bezoek aan de maatregelen van de RIVM om verspreiding van het coronavirus verder tegen te gaan.