LANGEDIJK/HEERHUGOWAARD - Meer dan 70 geïnteresseerde inwoners hebben zich ingeschreven voor de cursus Politiek Actief voor de gemeente. De cursus start na de zomer en wordt georganiseerd door gemeenten Langedijk en Heerhugowaard in samenwerking met ProDemos. Inwoners die zich hebben aangemeld ontvangen binnenkort bericht of ze zijn geselecteerd voor de cursus. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Er zijn 30 plekken beschikbaar, 15 per gemeente. Voor jongeren wordt als eerste een plek beschikbaar gesteld. Dit is ongeveer de helft van het aantal beschikbare plaatsen. De overige plekken worden ingevuld door jongvolwassenen en de gelukkigen die middels loting een plekje bemachtigen.

De deelnemers wonen vijf avondbijeenkomsten bij waarin zij kennis opdoen over de (lokale) democratie en het gemeentebestuur. Ontmoetingen met lokale politici, een training debatteren en het bijwonen van een raadsvergadering maken onderdeel uit van het programma. De gemeente hoopt de deelnemers te inspireren om na de cursus actief te worden in de gemeentepolitiek, bijvoorbeeld als raadslid of commissielid.

Meer informatie over de cursus Politiek Actief voor de gemeenten Langedijk en Heerhugowaard vindt u op www.bestuur.gemeentelangedijk.nl/Cursus-Politiek-Actief of op www.heerhugowaard.nl/nieuws.