VENRAY/LANGEDIJK - In Venray is men blij met waarnemend burgemeester Leontien Kompier, tot voor de fusie naar de Gemeente Dijk en Waard, burgemeester van Langedijk. De plaatselijke politieke partij Venray Lokaal laat in een ingezonden brief weten zeer content te zijn met de huidige burgemeester van de Noord-Limburgse stad:


Geachte inwoners van de (voormalige) Gemeente Langedijk,

We willen graag laten weten hoe blij we zijn met Mevrouw Leontien Kompier als onze waarnemend burgemeester in Venray. We hebben gehoord en gelezen dat zij bij u een zeer geliefde burgemeester was. Nu, ruim twee maanden verder, willen we u laten weten deze waardering te begrijpen.

Haar openheid en directheid zijn twee opvallende en sterke eigenschappen. Samen met haar ambities om Venray het komende jaar in een nieuw bestuurlijk jasje te steken en op orde te krijgen, kunnen wij niet anders dan blij zijn. Samen met de inwoners gaan we ervoor zorgen dat zij zich, óók hier, als burgermoeder thuis gaat voelen. Of carnaval daar dit jaar al een bijdrage aan kan leveren is nog niet zeker.

Natuurlijk is het bedanken van beide Commissarissen van de Koning ook op zijn plaats. Dat zij de weg hebben vrijgemaakt haar, voor deze zeer belangrijke en niet eenvoudige taak, te laten afreizen naar het zuiden. Maar wat blijft is dat zij úw burgemeester was en uit onze eerste contacten met haar voelen wij dat het loslaten van Langedijk begrijpelijke emoties bij u en bij haar heeft losgemaakt.

Venray is een paar uur rijden, maar zeker net zoals Langedijk de moeite van een bezoek waard. Mocht u dit overwegen dan bent u harte welkom en zullen wij u warm ontvangen.

We willen onze erkentelijkheid uitspreken en bedanken dat u ons heeft geholpen.

Met vriendelijke groet,

Fractievoorzitter Tino Zandbergen,
namens lokale politieke partij VENRAY Lokaal