LANGEDIJK - Goed nieuws voor gezinnen die pleegkinderen opvangen in de regio Alkmaar, zoals in Langedijk. Zij kunnen een vergoeding aanvragen van kosten die zij nergens anders van kunnen betalen.

Een voorbeeld is een bril die de zorgverzekering of een andere regeling niet (volledig) vergoed. Een ander voorbeeld is een deel van de reiskosten voor een bezoekregeling aan het gezin van herkomst van het pleegkind. De gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk en Uitgeest stelden de regeling vast. Dit is een antwoord op het verdwijnen van het Pleegzorg fonds van de provincie Noord-Holland: pleeggezinnen konden hier in het verleden terecht voor een aanvraag voor kosten voor de opvang van hun pleegkind waar geen vergoeding voor was. Dit fonds hield per 2019 op te bestaan.

Bent u pleegouder en wilt u weten of u in aanmerking komt voor deze nieuwe mogelijkheid om vergoeding te krijgen van kosten die u maakt voor uw pleegkind(eren)? Meld u dan bij uw pleegzorg medewerker. Overigens is deze nieuwe vergoedingsmogelijkheid als aanvulling op de landelijke (basis)vergoeding waarop pleegouders al aanspraak kunnen maken.