LANGEDIJK - Schoolgaande kinderen kosten geld. Zo vraagt de school van uw kind om een ouderbijdrage en is voor kinderen in het voortgezet onderwijs (12 t/m 17 jaar) een computer belangrijk. Voor gezinnen met een laag inkomen en weinig vermogen zijn deze kosten soms te hoog. Via Halte Werk kunnen deze kosten mogelijk vergoed worden.

Computerregeling
Kinderen in het voortgezet onderwijs hebben een computer of laptop nodig om bijvoorbeeld huiswerk te maken of om informatie op te zoeken voor werkstukken. Gezinnen die langer dan drie jaar leven van een laag inkomen en weinig vermogen, kunnen mogelijk gebruikmaken van de computerregeling. Per gezin wordt één computer vergoed. Het bedrag is maximaal € 449,- en kan één keer per 5 jaar worden aangevraagd.

Ouderbijdrage
De ouderbijdrage is belangrijk voor de school om extra activiteiten van te organiseren. Voor kinderen van 4 t/m 17 jaar uit gezinnen met een laag inkomen en weinig vermogen betaalt Halte Werk de ouderbijdrage. Het bedrag staat op de gratis MeedoenPas. Door de pas op school te laten scannen wordt er betaald. Kijk voor de bedragen en voorwaarden op www.haltewerk.nl/ouderbijdrage.

Hoeveel is een laag inkomen en weinig vermogen?
De hoogte van het bedrag hangt samen met uw situatie. De bedragen staan op www.haltewerk.nl/bijstandsnormen.

Meer besparen
De gratis MeedoenPas geeft naast de vergoeding van de ouderbijdrage ook voordeel op bijvoorbeeld sporten, bibliotheek en theater. Heeft u geen gratis MeedoenPas? Vraag deze aan bij Halte Werk. Ook goed om te weten: Halte Werk biedt geldplannen gericht op rondkomen met kinderen en sparen voor een studie. Alle informatie hierover en nog meer nuttige informatie staat op www.haltewerk.nl/kindregelingen.