SCHAGEN - Wethouder Jelle Beemsterboer van Schagen waarschuwt mensen voor de activiteiten van het Langedijker bedrijf Hollands Grond. Ze moeten naar zijn mening niet ingaan op aanbiedingen van de 'grondmakelaar'. Hollands Grond vindt dat onzin: het bedrijf doet volgens de eigenaar niets wat niet mag.

Het bedrijf uit Broek op Langedijk benadert inwoners om grond waarop een woning gebouwd zou mogen worden te kopen. Het gaat onder andere om grond in het gebied tussen Warmenhuizen en Tuitjenhorn. "We werden hierop gewezen door iemand die ons om advies vroeg. Het lijkt een interessante aanbieding, maar dat is het bij nader inzien niet."

Wel of geen woning op laten bouwen
Volgens de wethouder mag op de aangeboden grond namelijk niet worden gebouwd. "Hollands Grond verkoopt agrarisch grondgebied, waar direct een woning op gebouwd zou mogen worden", aldus Beemsterboer. "Dat is echter niet zo. Wij adviseren daarom altijd om voor de aankoop eerst contact op te nemen met de gemeente. Daarmee willen we voorkomen dat mensen achteraf niet teleurgesteld zijn."

Hollands Grond laat tegenover mediapartner NH Nieuws weten zich niet te herkennen in de kritiek van de wethouder. "We verkopen geen grond met garantie op woningbouw. Als de wethouder dat wel beweert, moet hij zich beter inlezen."