LANGEDIJK - Wonen aan de jachthaven met een steiger in de eigen achtertuin. Dat is het plan van H3 Landelijk Vastgoed voor de herontwikkeling van de Broekerwerf in Broek op Langedijk. De eigenaar van de scheepswerf beëindigt zijn bedrijfsactiviteiten, waardoor dit terrein kan transformeren tot een uniek woongebied.

Er komen tien vrijstaande woningen aan de jachthaven Broekerwerf met achtertuinen grenzend aan de jachthaven. Kopers krijgen in hun achtertuin een eigen steiger. “De herontwikkeling van dit gebied is echt een visitekaartje voor het Langedijks wonen”, zegt wethouder Jan Piet Beers. “Een mooi project, waarbij mensen niet alleen over het water uitkijken, maar ook hun boot kunnen aanmeren achter hun huis. De herontwikkeling sluit daarmee goed aan bij de uitgangspunten van het project ‘Langedijk ontwikkelt met water’. Om eventuele geluidsoverlast door de naastgelegen sportvelden te voorkomen, worden bij de bouw geluidswerende maatregelen genomen.

Inspraak

Het college van Langedijk heeft inmiddels ingestemd met het voorontwerp bestemmingsplan Jachthaven Broekerwerf. Het voorontwerp bestemmingsplan ligt voor een periode van zes weken ter inzage.