LANGEDIJK - Gemeente Langedijk liet eind oktober zonnepanelen plaatsen op de daken van de sporthallen Oostwal in Sint Pancras en Geesterambacht in Noord-Scharwoude. De uitvoerder hiervan is het bedrijf Sportief Opgewekt. Daarnaast komen er de komende tijd zonnepanelen op het dak van Zwembad Duikerdel in Noord-Scharwoude en de gymzaal aan de Laurens Bogtmanstraat in Oudkarspel.

Om een gemiddeld huis van stroom te voorzien zijn ongeveer twaalf zonnepanelen nodig, gemeente Langedijk krijgt er in totaal 1070.

Besparing
Door de zonnepanelen besparen we elk jaar bij drie ton kWh grijze stroom. Dit komt jaarlijks neer op ruim 166.000 kg minder CO2-uitstoot in de lucht. Als we niet zouden verduurzamen, maar wel deze uitstoot wilden compenseren, hadden we meer dan 29 voetbalvelden vol moeten planten met volwassen eiken. Wethouder duurzaamheid Nils Langedijk zegt hierover: “Het college van B&W vindt het belangrijk dat wij zoveel mogelijk doen wat in ons vermogen ligt om duurzaamheid te bevorderen. Dit is een mooie stap hierin.”