NOORD-SCHARWOUDE - Op zondag 22 november werd het Online Pokerkampioenschap van Noord-Scharwoude georganiseerd. In totaal kwamen er 190 pokerliefhebbers af op deze voorronde van het Open Nederlands Kampioenschap Poker. Het virtuele startschot werd om 19.30 uur gegeven en na iets meer dan 4 uur online pokeren werd Adam Baum de Online Pokerkampioen van Noord-Scharwoude.

Sinds de uitbraak van het coronavirus heeft de organisatie van het nationale amateurkampioenschap online voorrondes toegevoegd aan het originele concept waar eerder alleen voorrondes in lokale horecagelegenheden gespeeld werden. “De online voorrondes hebben ervoor gezorgd dat het nog laagdrempeliger is om kennis te maken met het spel,” vertelt organisator Mathijs Jonkers.

Naast de mooie bokaal die hij per post ontvangt, kwalificeert Adam zich voor de halve finales die in juni gehouden worden. Als hij daar bij de beste 10% eindigt gaat hij door naar de landelijke finale. De finale wordt in juli 2021 gespeeld in de Heerlickheijd in Ermelo. Ook Lucien Jordense (2e) en Ben Schot(3e) wonnen door hun prestaties een plek in de halve finales en werden er nog 10 kwartfinale tickets vergeven.

De gehele uitslag van het Online Pokerkampioenschap van Noord-Scharwoude is hier te vinden.

De top 3 van Noord-Scharwoude :
1) Adam Baum
2) Lucien Jordense
3) Ben Schot