HEERHUGOWAARD - Op 2e Paasdag, maandag 10 april, organiseren Kanowaard, roeivereniging OSSA, en Thom van Straten SPORT van 13.00 – 16.00 uur een sportevenement op en rond het water aan de Westdijk 12 en 14.

Er is van alles te zien en te doen voor oud en jong. Er zullen diverse demonstraties worden gegeven om te laten zien hoe divers en geweldig deze sporten zijn in onze prachtige waterrijke en groene omgeving van Dijk en Waard. Dit evenement aan de water en sportboulevard wordt gehouden op de Westdijk in Heerhugowaard. Een leuke activiteit voor 2e Paasdag!

Kom kijken bij deze actieve en gezellige dag waar iedereen individueel of in een klein groepje aan mee kan doen. In de diverse clinics kunt u van alles leren en proberen. Roeien en kanoën staan natuurlijk op het waterprogramma. Aan de wal kunt u zowel binnen als buiten bijvoorbeeld deelnemen (of kijken naar) bootcampen, rampshotten, golf frisbeeën en fitnessen en nog veel meer.

Er is een gezellige mini-markt met informatiestandjes van de deelnemende verenigingen / bedrijven, een foodtruck, een springkussen voor de kinderen en een leuke goody bag voor de bezoekers.

Kanowaard Bij Kanowaard zullen demonstraties worden gegeven, zoals eskimoteren, reddingen en vaartechnieken. Ook kunt u zelf een stukje varen in een kajak of Canadese kano onder professionele begeleiding. We verloten onder de deelnemers een kanoclinic in combinatie met een kanotochtje in het 1000 eilandenrijk

Roeivereniging OSSA
Bij OSSA krijgt u op de roeimachine (ergometer) uitleg over de roeihaal. Daarna kunt u het water op in een 4-persoons roeiboot. Onder begeleiding van een ervaren roeier en stuur wordt de roeisport verder uitgelegd en ervaren. U kunt bovendien meedoen met een wedstrijd op de ergometer. U roeit een afstand van 250 meter en de snelste tijd wint een roeiclinic.

Thom van Straten SPORT Thom van Straten SPORT laat verschillende kanten van zijn sportbedrijf zien. Er is een mix van recreatieve spelvormen in combinatie met een onderdeel fitness. Binnen en buiten worden demonstraties gegeven en is er uitleg over bijvoorbeeld groepslessen en personal training mogelijkheden.
Voor meer informatie of als u niet in de gelegenheid om deze dag langs te komen, kijk op: www.waterensportboulevard.nl