BROEK OP LANGEDIJK - Plannen voor de Kerst zijn gemaakt, de kerstboom staat en de boodschappen zijn gedaan. Maar wat gaan jullie na de Kerst doen? Kom gezellig met het hele gezin de winter vieren bij Museum BroekerVeiling tijdens de Warme Winterdagen! Op 27 tot en met 29 december en van 2 tot en met 5 januari 2019 zijn er in het museum allerlei leuke winterse activiteiten te doen en krijgen bezoekers bij entree een voucher voor een lekker winters hapje en drankje cadeau.

Doe gezellig mee
Het museum leeft! Tijdens de Warme Winterdagen zijn er veel activiteiten voor jong en oud. Gezelligheid en lekker eten staan centraal. Je bakt je eigen broodjes boven het kampvuur terwijl je naar verhalen over vroeger luistert. Op de veiling tik je alvast echte seizoensgroenten uit oude tijden op de kop, zo begin je het nieuwe jaar met een gezonde start. Moe geworden na alle activiteiten? Neem plaats in de knusse winterlounge en geniet van een heerlijk warme kop chocolademelk om een beetje op te warmen.

Breien voor de Voedselbank
Tijdens de vorige editie werden er bij Museum BroekerVeiling sjaals en mutsen gebreid voor de Voedselbank. Dit was een succes, en bovendien erg gezellig en dus gaan we dit deze editie ook weer doen. Schuif dus tijdens je bezoek aan bij de dames en heren van Westfries Kostuum in het museum en laat je breikunsten zien! Iedereen mag meedoen, ook als je nog niet (zo goed) kan breien. Neem gerust een eigen breiwerk mee, of dat bolletje wol dat maar niet op raakt!

Een winter zoals toen
Stap terug in de tijd en geniet van de oude ambachten en historische figuren in klederdracht. De smid stookt zijn vuur alvast lekker heet op. Bij de visrokerij hangt de nieuwe lading vis klaar om gerookt te worden en midwinterhoorngroep Van hakken komt blazen komt langs. Om er extra warmpjes bij te zitten, ontvang je als bezoeker van de Warme Winterdagen een aardigheidje. Bij binnenkomst krijg je een voucher voor een gratis warm drankje en een winters hapje in het restaurant.

Tijdens je bezoek kun je natuurlijk ook varen, een groenteveiling bijwonen en de spannende tocht volgen van de tuinbouwproducten van het land tot de klant. Voor toegang tijdens de Warme Winterdagen gelden de normale entreeprijzen. Kijk voor de openingstijden en meer informatie op www.broekerveiling.nl/evenementen.