BROEK OP LANGEDIJK - De moderne fietsenwinkel in Broek op Langedijk wordt gerund door twee jonge en frisse ondernemers: Axel en Michelle Noort. Men opende in januari 2013 de deuren van de fietsenwinkel. Axel is al sinds 2007 werkzaam in de fietsenbranche. Hij heeft de opleidingen fietstechnicus, verkoop en onderneming met een gecertificeerd diploma afgerond. Michelle heeft de opleidingen CIOS en Sport, Management en Ondernemen behaald. Met deze kennis geeft zij een positieve boost aan het jonge maar snel groeiende bedrijf.

‘Vijf jaar terug zijn we gestart in Noord-Scharwoude en daar hebben we krap twee jaar gezeten. Ik dacht echter wel dat als we nog eens wat zouden willen dat we dan beter een bestaande zaak konden overnemen. De dealer die hier al 30 jaar zat had dan ook Batavus, Koga, Gazelle en alle grote merken die je wilt hebben dus dat was voor ons ideaal’, vertelt Axel. ‘Daarbij had mijn voorganger een grote klantenkring opgebouwd die wij konden overnemen. Mensen uit Broek op Langedijk zijn trouw als je maar kwaliteit levert.’

‘Michelle liep stage en heeft als afstudeeropdracht een bedrijfsplan gemaakt en dit was zo goed dat we nu met z’n tweeën het bedrijf in handen hebben. En dat gaat voortvarend want het is goed druk in de winkel. Hoewel Michelle voornamelijk het administratieve gedeelte op zich neemt is zij ook met de opleiding tot fietsenmaker bezig dus het gebeurt regelmatig dat zij samen in de werkplaats staan. We doen alles samen en gaan bijvoorbeeld naar beurzen om de nieuwste technieken te blijven volgen. De opkomst van de e-bike heeft bijvoorbeeld een enorme toevlucht genomen.

Met passie voor het vak hopen Axel en Michelle nog jaren door te gaan. ‘Het werk is ook zo divers’, aldus Michelle. Zo sta je in de werkplaats en zo ben je aan het verkopen en heb je veel contact met mensen.’ Met plezier als drijfveer hoopt het stel in de toekomst dan ook nog vele klanten te kunnen helpen.