HEERHUGOWAARD - Barbersclub Wens in Heerhugowaard is de eerste kapper die zijn zaak compleet desinfecteert door middel van virus dodende UVC lampen, de zogenaamde "Viruskillers". Gegarandeerd coronavrij naar de kapper kan want de lucht, de handdoeken, en het kappers gereedschap wordt constant gedesinfecteerd na ieder knipbeurt.


De klanten vinden het geweldig wat deze mensen voor de klanten over hebben. Wens is zo hygiënische bezig dat ze zelfs een prijs (Gold Award) hebben gewonnen. Met de meeste stemmen werd de zaak uitgeroepen tot leukstekapsalon van Heerhugowaard.

Het coronavirus te lijf gaan met UV-C licht? Het is inmiddels een bewezen technologie. Ondernemers kunnen het apparaat gebruiken als hulpmiddel in de strijd tegen het coronavirus. De Virus Kill Box gaat het virus te lijf met zogeheten UV-C licht. Zeg maar de overtreffende trap van UV-straling. Het vernietigt de celwand van virussen en bacteriën.

Ondernemer en voormalig Langedijker Dirk Bont uit Callantsoog is sinds vorig jaar eigenaar van Virus Kill Company BV opstart. Het bedrijf specialiseert zich in desinfectie-apparaten die gebruikt kunnen worden in onder meer vliegtuigen, treinen, bussen en ziekenhuiskamers.