ALKMAAR - MEE & de Wering en Stichting Vrienden MEE organiseren op donderdag 23 mei een benefiet voor het Vrienden MEE Sportfonds in het AFAS stadion in Alkmaar. ’s Avonds is er een luxe driegangenmenu en geeft Robin van Galen, winnaar van olympisch goud als bondscoach van het damesteam waterpolo, een presentatie.

Chris Wobben (Radio1 Langs de Lijn) treedt tijdens de benefietavond op als dagvoorzitter en Paula Leek zorgt voor een spetterend muzikaal programma. Daarnaast wordt er nog een veiling georganiseerd met unieke kavels. Doel is om ook dit jaar weer zoveel mogelijk sportabonnementen te realiseren voor mensen die dit door een uitkeringssituatie of beperking zelf niet kunnen betalen.

“We gaan voor een nog mooier resultaat”
Vorig jaar organiseerde Stichting Vrienden MEE dit evenement voor de vierde keer. De opbrengst, mede door het bedrijfsleven en particulieren, was toen maar liefst 20.000 euro. “Een schitterend resultaat, waarmee we afgelopen jaar meer dan 200 mensen hebben kunnen laten sporten’’ aldus Raoul van der Wel, projectleider bij MEE & de Wering en ook nu weer betrokken bij de organisatie.

Vrienden MEE Sportfonds“
Het Vrienden MEE Sportfonds is opgericht omdat wij in onze projecten met een kwetsbare groep merken dat mensen in een uitkeringssituatie en een beperking wel graag willen sporten, maar vaak niet de financiële middelen hebben. Tot je 18e levensjaar wordt alles geregeld, maar als je volwassen wordt ben je zelf verantwoordelijk. Wij geloven er in dat sport als middel ingezet kan worden om zo normaal mogelijk mee te doen aan de maatschappij. Niet alleen door lichamelijk fit te worden, maar ook door geestelijk fitter te worden en contacten op te doen”.

Aanmelden
Via www.vriendenmeesportfonds.nl kunt u zich voor het evenement aanmelden. Deelname inclusief luxe driegangen menu en drankjes kost 75 euro. Naast de benefietavond wordt er tevens een optioneel tennistoernooi georganiseerd. Deelname aan het tennisgedeelte zit ook bij de prijs in. Voor elke inschrijving ontvangt u van onze maatschappelijk partner AZ desgewenst een business seat voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen (m.u.v. wedstrijden tegen Ajax, PSV of Feyenoord).