ALKMAAR - Het team achter het lokale City Blog UIT072 is een nieuw online platform gestart om lokale ondernemers te steunen tijdens de coronacrisis: THUIS072.nl. Hiermee bieden ze restaurants, shops en cultuurinstellingen in regio Alkmaar een podium voor lokale initiatieven. Van tijdelijke bezorgservice of afhaalmogelijkheid tot tegoedbonnen en speciale acties.

Niels Goedel, online marketeer en initiatiefnemer van UIT072 en THUIS072: "Vanuit UIT072 hebben we veel goede contacten met horeca in Alkmaar en omstreken. Toen de coronamaatregelen 2 weken terug werden afgekondigd, werd juist deze sector hard geraakt. Ik wilde graag wat voor ze terug doen."

De dag na de sluiting stond op UIT072 al een uitgebreid overzicht van Alkmaarse restaurants die je kan steunen door tijdelijk af te halen. In de week erna werd de site overspoeld met positieve reacties van Alkmaarders en van ondernemers die mee wilden doen.

Niels: "We waren met een klein team al een jaar bezig met het bouwen van een nieuwe site naast UIT072. Dit platform stellen we nu als THUIS072.nl gratis beschikbaar om lokale ondernemers te helpen. Op UIT072 proberen we al meer dan 7 jaar om Alkmaarders de deur uit te krijgen met tips voor leuke restaurants, evenementen en cultuur. Nu gaan we je juist helpen THUIS te blijven en toch lekker te eten en het leuk te houden."

Via het platform THUIS072.nl kunnen bezoekers op een gebruiksvriendelijke manier vinden bij welke restaurants ze hun maaltijd tijdelijk thuis kunnen laten bezorgen, welke lokale ondernemers een afhaalmogelijkheid hebben, of waar ze een cadeaubon kunnen kopen om later in te wisselen. Als start werd het overzicht van UIT072 overgenomen. Vanaf afgelopen week kunnen ondernemers zelf via de site aanmelden om hun informatie gemakkelijk te beheren.

De Alkmaarse ondernemers zijn enthousiast over het nieuwe online platform. Sil Vendel van restaurant De Kleine Waarheid: "Fantastisch om te zien hoe lokale initiatieven zoals THUIS072 de horeca een boost kunnen geven". Chantal Schouten van De Waag: "Een mooi initiatief vanuit UIT072 om de lokale horeca en winkels te steunen tijdens deze moeilijke tijden". Sophie van der Horst van SOEPP: "Fantastisch dat Alkmaarders elkaar steunen in deze tijd, kan niet wachten totdat we weer UIT mogen in 072"

Niels: "Iedereen die meewerkt aan UIT072 draagt de horeca in Alkmaar e.o. een warm hart toe. Het is gaaf om te zien dat lokale ondernemers na de eerste schok niet bij de pakken neerzitten, maar dat er overal mooie initiatieven ontstaan. Niet alleen bezorgdiensten, maar ook online sportlessen, virtuele pubquizzen, digitale museumtours en nog veel meer. Met THUIS072 geven we met liefde een platform om deze initiatieven zichtbaar te maken en te verspreiden."

THUIS072.nl is de eerste website die alle initiatieven in Alkmaar en omgeving op een toegankelijke manier bij elkaar zet. Anders dan overzichtartikelen op sites als UIT072 en AlkmaarPrachtstad kunnen bezoekers op THUIS072 makkelijk zoeken en filteren. Het is het enige platform waar ondernemers zelf hun pagina kunnen beheren en alle opbrengsten volledig ten goede komen aan de lokale ondernemers.

Meer informatie en een overzicht van alle initiatieven is te vinden op https://thuis072.nl/