NOORD-HOLLAND - Protesterende boeren hebben op meerdere plekken in Noord-Holland voor de nodige blokkades gezorgd. Aan het begin van de avond had het verkeer veel overlast op de A9 waar boeren met tractors de nodige acties uitvoerden met ondermeer remacties het zorgen van filevorming. Later op de avond kwamen tientallen boeren ter plaatse op het Mediapark in Hilversum.


Bij de protesten op de A9 en omliggende wegen zorgden de acties soms voor anderhalf uur vertraging voor overige automobilisten. De politie heeft de actie beëindigd en arresteerde daarbij drie personen. Het zou gaan om twee boeren en een omstander.

Later op de avond, rond 22.00 uur, trokken boze boeren naar het politiebureau in Alkmaar alwaar de drie aangehouden personen naar toe zijn gebracht. Nadat twee van de drie personen dezelfde avond weer zijn vrijgelaten keerde de rust daar later terug.

Bij de actie bij het Mediapark in Hilversum waar ook tientallen tractors zijn opgesteld lijkt het deze avond vooralsnog vreedzaam te verlopen al worden er flinke discussies gevoerd. De politie was al in grote getale aanwezig voor dat de boeren arriveerden, dus waren blijkbaar op de hoogte van het protest.

Foto's: Inter Visual Studio