DIJK EN WAARD - Op vrijdag 17 maart is het Nationale Pannenkoekdag. Stichting Doesgoed heeft haar netwerk van betrokken ondernemers opgeroepen deze dag ‘aan de bak’ te gaan voor de bewoners & cliënten van de (zorg)locaties in de regio. Tientallen ondernemers en vrijwilligers gaan samen aan de slag om ruim 4000 pannenkoeken te bakken.

Burgemeester Maarten Poorter
We hebben enorm veel aanmeldingen van ondernemers en andere vrijwilligers die gaan bakken voor (zorg)locatie in de regio. Ook Maartern Poorter, burgervader van gemeente Dijk & Waard, was direct enthousiast. Hij gaat aan de slag op een locatie binnen zijn eigen gemeente. We binden de schorten voor en steken de handen uit de mouwen. Er is werk aan de winkel!

Eén groep ondernemers bakt, net als vorig jaar, samen in ‘Wijkcentrum De Eenhoorn’ en wil haar record verbreken. Van 500 pannenkoeken vorig jaar, naar 600 stuks dit jaar. Daarna worden de heerlijkheden weggebracht naar diverse (zorg) locaties om de bewoners daar te laten genieten van een overheerlijke traktatie.

Wat een feest!
Nationale Pannenkoekdag is ieder jaar weer een feestje. Niet alleen voor de ontvangers, die normaal niet zo vaak getrakteerd worden op deze lekkernij. Ook de ondernemers die bakken melden zich vaak ieder jaar weer aan omdat het een gezellig en dankbaar evenement is. En dankzij diverse sponsoren kunnen we dit jaarlijks mogelijk maken. Zo wordt dit jaar alle bakmix gesponsoord door Ronde Tafel 190 en de verpakking (dozen) door Ciropack B.V. uit Heiloo. Diverse zorginstellingen stellen hun locatie beschikbaar om te bakken, zodat de pannenkoeken direct aan de bewoners geserveerd kunnen worden.

Op naar de 4000 pannenkoeken!