LANGEDIJK - Leer de buren en hun schatten aan talenten en ambities kennen! Stel dat in een buurt 1000 mensen wonen met ieder een eigen talent en 1 of meer ambities. Best gek eigenlijk dat er zoveel potentieel dichtbij en direct beschikbaar is, dat je niet kent. Het antwoord, de hulp op veel vragen is direct en vlakbij te vinden. Maar bij wie en waar moet je zijn om je Spaans op te halen, te leren timmeren, voor tuinieren, fietsonderhoud, breien/haken, fotograferen/ filmen, wiskunde bijles, het maken van een lichtplan. Bied je talent aan, daar word jij en een ander wijzer van?

Op deze marktplaats Buurtleren open je eenvoudig jouw eigen internetwinkel. Hiermee word jij en je aanbod direct zichtbaar! In deze winkel op Buurtleren.nl zet je de titel, omschrijving van je aanbod, plaatjes, waar en wanneer je jouw uitleg aanbiedt en tegen welke prijs. Of gratis. Je biedt gitaarles aan, schilderen, omgaan met nieuwe media, gedichten maken, energie advies en 1000 andere onderwerpen. Soms is een eenmalig advies, uitleg voldoende en soms spreek je meer keren af zoals bv Wiskunde bijles, schilderen, tuinieren, onderhoud van je huis, opruim actie, make-over enz. Je vindt elkaar vlakbij in de buurt en spreekt op een moment af dat het beide schikt. Met die goede uitleg, een bruikbaar advies, een cursus kan iemand weer verder en dit is daarom een bedrag waard. De cursist waardeert uw uitleg met een aantal sterren en steekwoorden. Deze komen in je portfolio, de plek waarin de cursist de ervaringen verzamelt. Maar ook de aanbieder verzamelt de eigen ervaringen en reacties. Je kunt deze informatie gebruiken om te solliciteren of mee te nemen naar een opleiding. Deze portfoliomodule is in juni beschikbaar. Het Buurtleren platform regelt je aanbod van cursussen, de cursisten, de afspraken, de onderlinge betalingen en beoordelingen. In jouw winkel zie je wie er hebben geboekt en wat je tegoed is. Zo bouw je jouw winkel verder uit! En je hoeft vooraf niets te investeren. Je draagt pas een % fee af als je inkomsten hebt.

Verbinding maken, iets voor een ander betekenen
Buurtleren.nl is niet alleen leerzaam, het heeft ook een verbindende functie. Je leert de buren kennen. Buurtleren.nl biedt ook mogelijkheden voor mensen die op zoek zijn naar werk, ouderen die bijna niet meer de deur uit komen, studenten die een aantal uren over hebben. Met hun kennis kunnen ze iets voor een ander betekenen. En als je uit een ander land komt, leer je mensen jouw taal, kookkunst, gewoonten en leer je zelf ondertussen Nederlands.

Kun je door je handicap, beperking de deur niet uit, nodig mensen bij jou uit voor de uitleg die jij geeft op een bepaald gebied. Kortom Buurtleren.nl opent veel mogelijkheden, ontgint de schatten in de buurt! Je kunt er allemaal mee verdienen! Je wordt er allemaal wijzer van!

Maatje
Je kunt ook aan de slag als maatje. Je gaat dan samen met iemand iets doen dat je maatje interessant, leuk vindt. Samen fietsen, wandelen, knutselen, muziek maken, vissen, naar een voetbal wedstrijd, verhaal voorlezen enz.

Open je eigen Buurtleren winkel
Op Buurtleren.nl maak je eerste je eigen account. Je laat in je profiel zien wie je bent door daar te vertellen wat je ervaring is als bv gitaar leraar en hoe je les geeft. Dan maak je een eigen cursus aan en een toelichting op de inhoud van de cursus, jouw advies dienst, een aantal foto’s, de locatie waar je de cursus aanbiedt, voor wie de cursus, uitleg is bedoeld, het aantal cursisten, de dagen en tijdstippen, de prijs die je vraagt en of het gratis aanbiedt. Op Buurtleren kun je deze winkel openen en onderhouden. Je ziet er welke cursus(-sen) je hebt aangemaakt, welke cursisten zich hebben ingeschreven en betaald en wat je inkomsten zullen zijn. Je kunt vanuit je eigen huis, eigen locatie aan de slag om je muzieklessen, danslessen of tuinadviezen aan te bieden. Pas als je inkomsten ontvangt, betaal je een fee aan dit platform.

Meedoen met een stand op de Buurtleren.nl markten?!
Je kunt nu al aan de slag op Buurtleren.nl. Bovendien wordt op 16 februari van 10.00-16.00 uur in winkelcentrum Broekerveiling een markt georganiseerd met stands van Buurtleren aanbieders. Op 23 februari van 10.00-16.00 uur in Middenwaard. Meedoen kan in blokken van 2 uur als je een advertentie aanmaakt op Buurtleren.nl en je inschrijft via info@buurtleren.nl