LANGEDIJK - De bal rolt langs de paal en de markeur roept : “poedel “. Niet veel later, vanuit een ogenschijnlijk bijna onmogelijke positie, schampt de bal de paal en wordt er hoog gescoord. Afgelopen vrijdag en zaterdag werd opnieuw het Langedijker dames kolfkampioenschap gehouden; ditmaal in Celavie te Oudkarspel. Er kon om veel prijzen gestreden worden. Wie speelde de beste serie; wie werd kampioen in haar klasse en tot slot : wie won het toernooi ?

De voorrondes werden gespeeld op vrijdagmiddag en zaterdagochtend. Aan de hand van de geslagen punten werd de finalelijst samengesteld.

Noortje Bakhuijs voerde met 90 punten de lijst aan . Direct achter haar stond Ans van de Wetering met 77 en Els Jonker met 75 punten. Deze drie dames speelden de laatste finalepartij.

Een gelopen race voor Noortje zou je denken, maar niets was minder waar. Er ontstond vooral strijd tussen Ans en Noortje. Ans begon 11 en 12 punten te slaan tegenover Noortje die 6 en 10 scoorde. Ans liep dus 7 punten in op Noortje. Daarna sloeg ze helaas een poedel, maar Noortje overkwam dat direct daarna ook ! Hierna sloeg Ans er 11, maar Noortje een “volle” 12. Noortje won uiteindelijk met 123 punten totaal toch het toernooi. Ans werd knap kampioen in de 2e klasse met 121 punten.

Een spannende barrage volgde nog tussen Hannie Droog en Ria Bakker om te bepalen wie de 4e plaats in de 3e klasse op mocht eisen. Beide dames sloegen in de barrage echter evenveel punten zodat er verlengd moest worden. Helaas begon Hannie met een poedel en had Ria genoeg aan 1 punt om te winnen. Vanuit een lastige positie sloeg zij uiteindelijk een 6.

Miny Hoffman begon de finale met 67 punten; sloeg er fraai 46 bij en werd kampioen in haar 3e klasse.

De beste serie in de finale werd met 50 punten geslagen door Ada Kamp.

Leny van Eijk kon het bijna niet geloven want ondanks een poedel in haar finale partij werd ze toch kampioen van de 4e klasse.

Er wordt teruggekeken op een gezellig en spannend toernooi met veel dank aan de organisatie (Hannie Droog en Vera Berkhout); de vele sponsors die dit toernooi mogelijk hebben gemaakt en niet te vergeten: de gastvrijheid van Celavie .