NOORD SCHARWOUDE - Duikcentrum KevMic-Diving start op 2 december de ‘Grote Onderwater Opruimactie’ in het water van recreatiegebied Geestmerambacht.


Dit keer wordt het niet zomaar een duik maar één met een bijzondere reden, het doel van de actie is om zoveel mogelijk zwerfvuil uit het water te halen.

“Je ziet het misschien niet, maar onder water kom je als duiker een hoop rotzooi tegen” vertelt Marcel, de organisator. “We beginnen de actie aan de zuidkant van het gebied bij de duiksteiger, er liggen daar veel blikjes en andere dingen die niet onder water thuis horen. Later gaan we verder aan de noordzijde rondom de steiger tegenover het beheerkantoor van het recreatieschap.” Duikcentrum KevMic-Diving steunt de stichting Project Aware, een organisatie dat zich wereldwijd inzet voor een gezonder klimaat onder water.

De duikvereniging duikt zeer regelmatig in de grote recreatieplas. Aan de zuidkant is een duikgebied uitgezet met vele objecten en verbonden met verschillende routes. De kortere, ondiepere routen zijn belijnd met touw en staalkabels vanaf de drijvende steiger. Een interessant duikgebied voor zowel de beginner als de gevorderde duiker.

Op 2 december kunnen bezoekers aan spandoeken zien waar de “De Grote Onderwater Opruimactie’ aan het werk is. Ook wordt de weg, de Zes Geerzen, afgesloten met een hek, zodat kinderen langs de weg kunnen en mogen mee helpen met opruimen.