BROEK OP LANGEDIJK - Zaadveredelingsbedrijf De Groot en Slot uit Broek op Langedijk viert dit jaar haar 65-jarig jubileum. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwikkelen en produceren van uienzaad. En dat is altijd weer een uitdaging. Daarom wil De Groot en Slot in het kader van het jubileum ook anderen uitdagen.

Basisscholen en tuindersverenigingen in de gemeente Langedijk zijn gevraagd deel te nemen aan de wedstrijd om de zwaarste ui te telen. De Groot en Slot deelt hiervoor zakjes uienzaad uit. De zaadjes kunnen thuis in de tuin of bij de tuinvereniging uitgroeien tot een mooie zware ui. Als de uien in september volgroeid zijn haalt De Groot en Slot ze weer op om te wegen. Er zijn mooie prijzen te winnen voor de klas met de meest ingeleverde uien en de scholier die de zwaarste ui heeft geteeld. Ook onder de leden van tuindersverenigingen wint degene met de zwaarste ui een mooie prijs.

Deze prijzen worden uitgereikt op zaterdag 21 november 2020, de dag dat het bedrijf haar deuren aan de Westelijke Randweg opent om het jubileum samen met iedereen uit de omgeving te vieren.