HEERHUGOWAARD/LANGEDIJK - Het ‘Start Dijk en Waard Fonds’ heeft een oproep gedaan aan alle inwoners,ondernemers, bedrijven, verenigingen, stichtingen en andere organisaties subsidie aante vragen voor hun ideeën voor activiteiten voor een feestelijke start van de nieuw tevormen gemeente Dijk en Waard.


Hierop heeft “Dijk & Waard Events” ook gereageerd. Er werd een scala aan evenementen bedacht en ingediend, waarbij gedacht werd aan zoveel mogelijk verschillende doelgroepen. Het doel daarbij was kleinschalige evenementen organiseren die bijdragen aan verbondenheid, saamhorigheid en de identiteit van Langedijk en Heerhugowaard en straks van Dijk en Waard.

Voor de volgende 4 evenementen werd uiteindelijk door de gemeente subsidie verleend:

* 22-08-2021: Dijk en Waard Verbindings Fietstocht (Op 22 en 29 augustus, 5 en 12 september wordt de speciale Gastvrij Dijk en WaardRoute verreden)

* 05-09-2021: Dijk en Waard Verbindings Nostalgische SOLEX- en VAARtocht (Mooie tochten met de Solex en bootjes speciaal voor alle sportverenigingen van de gemeenten Heerhugowaard en Langedijk)

* 25-09-2021: Living Statues Event (Levende standbeelden event in winkelcentrum de Broekerveiling)

* 26-09-2021: Living Statues Event (Levende standbeelden event in winkelcentrum Middenwaard)

* 27-11-2021: Robèrt laat Dijk en Waard BAKKEN (Wie ontwerpt het traditionele Dijk en Waard gebakje? De jury staat o.l.v. Robèrt vanBeckhoven van ‘Heel Holland Bakt’).

Deze hiervoor genoemde evenementen zullen door Dijk & Waard Events nog in het jaar 2021 worden georganiseerd. Het evenement de “Dijk en Waard Cup” wordt in verband met de Coronabeperkingen doorgeschoven naar het jaar 2022. Het idee van het maken van een “Koekje (met het logo van Dijk en Waard)” ligt nog ter goedkeuring bij de gemeente.

Houd voor meer informatie de Facebookpagina “Dijk & Waard Events” in de gaten.