ALKMAAR - De onlangs overleden Zweedse dj en producer Avicii krijgt morgen op Koningsdag een muzikaal eerbetoon in het AFAS Stadion waar 30.000 bezoekers op af komen. "SLAM! eert Avicii op muzikale wijze rond de klok van 17.00 uur tussen de acts van LNY TNZ en Firebeatz", meldt de organisator van het feest in Alkmaar.

Ook bij het Kingsland Festival, dat wordt georganiseerd in Amsterdam, Groningen, Twente en Den Bosch, wordt op Koningsdag stilgestaan bij zijn dood. Op alle vier locaties wordt morgenavond om 18.55 uur de muziek gestopt en het aanwezige publiek gevraagd gedurende een minuut te applaudisseren. Dat kondigen Sunnery James en Ryan Marciano aan. Na het applaus draaien dj's in de vier steden de wereldhit Levels van Avicii.

Sunnery James & Ryan Marciano in Amsterdam, Bassjackers in Den Bosch, Blasterjaxx in Groningen en Nicky Romero in Twente onderbreken hun set voor het eerbetoon aan Tim Bergling, die in de afgelopen jaren onder zijn artiestennaam Avicii de internationale dancewereld veroverde.

Stempel op wereldwijde dance

Sunnery en Ryan zeggen mede namens hun collega's: "Avicii heeft een ongelooflijk stempel gedrukt op de wereldwijde dance. Hij was een buitengewoon getalenteerde collega, maar bovenal een lief mens. Het minste wat wij kunnen doen, is hem een staande ovatie geven en daarna een van zijn nummers draaien.''