LANGEDIJK - De Otterplaat, het jaarboek van de Stichting Langedijker Verleden waar door vele Langedijkers en oud-Langedijkers reikhalzend naar wordt uitgezien, is weer verschenen. Het eerste exemplaar is uitgereikt aan burgemeester Leontien Kompier van Langedijk. De burgemeester prees de verzorgde uitgave en complimenteerde de stichting hiermee.

De Otterplaat gaat jaarlijks naar alle, nu bijna 950, donateurs van Langedijker Verleden en staat ook dit jaar weer boordevol interessante artikelen over de rijke historie van de Langedijker dorpen. Met uiteenlopende artikelen o.a. over de Spaanse Griep en de impact hiervan op Langedijk. Ook het droevige lot van de Broekers Jacob Kaas en Gerrit Smak die in de oorlog in Duitsland zijn omgekomen, is beschreven. Verder een interessant stuk over de molens die ooit het Geestmerambacht droog hielden. Het eerste zwembad in Broek op Langedijk en de problemen die men toen had met gemengd zwemmen. De Pannekeet een buurtschap aan de oostkant van de Lange Balk dat tot 1990 bij Langedijk hoorde, wordt uitgebreid beschreven en nog veel meer.

Verder houdt de stichting haar donateursavond op 2 november a.s. om 20:00 uur in zaal Celavie te Oudkarspel. Naast een kort vergaderdeel en een aantal interessante lezingen plus een film is daar ook volop de ruimte om in een gezellige sfeer (oud-)dorpsgenoten te ontmoeten. Verder is het Regthuis iedere zondagmiddag tussen 13 en 17 uur geopend, donateurs hebben daar gratis toegang en tot april 2019 is daar de verlengde expositie “Bruggen en Paden” nog te zien. Nieuwe donateurs kunnen zich aanmelden via www.langedijkerverleden.nl