LANGEDIJK - De Roode Leeuw, voor iedere Langedijker een bekend fenomeen. De gevel van het pand verklapt dat de Roode Leeuw al héél lang bestaat, maar niet in welke hoedanigheid. De Roode Leeuw is vierhonderd jaar geleden begonnen als herberg. Vandaag de dag is het een multifunctioneel horecabedrijf. Omdat het pand zo’n grote monumentale waarde heeft zijn alle zalen, het interieur én exterieur met zorg onder handen genomen. De grote zalen hebben ieder zijn eigen functie, sfeer en ambiance. Zodat ze hedendaags geschikt zijn voor het houden van bruiloften, verjaardagen en bedrijfsfeesten. Zo is er de Brouwkamer, het Biercafé en de Zaal.

De Roode Leeuw heeft een nieuw concept, genaamd ‘Eindeloos tafelen’. Wij spraken hierover met mede-eigenaar Mark Kroon.

Wat houdt eindeloos tafelen in?
‘Eindeloos tafelen betekent dat je per persoon iedere gang een gerechtje kunt kiezen, zolang de keuken open is. Daarnaast kun je bij iedere gang brood, patatjes en seizoen groentes bestellen.’ De keuken is geopend op woensdag tot en met zondag van 17.00 uur tot 22.00 uur.

Leuk voor groepen die daarna willen borrelen?
‘Absoluut, doordat we vanaf 22.00 uur weer een café worden kunnen de mensen lekker blijven zitten voor een borrel en gezelligheid. Op vrijdag en zaterdag kan je zelfs blijven zitten tot 03.30 uur.

Voor alle zaalarrangementen kunt u kijken op: www.deroodeleeuw.nl. Voor het reserveren van eindeloos tafelen kunt u een mail sturen naar: info@roodeleeuw.nl of bellen naar: 0226-701526.