ALKMAAR - Met de nodige aanpassingen zijn alle Escape Rooms in de Kop van Noord-Holland weer geopend. Het gaat om zes escape rooms namelijk Escape Room Den Helder, Escape Room Schagen, Escape Room Warmenhuizen, Escape Room Alkmaar, Story Games en Escape Room Egmond. Helaas heeft niet elke escape room de corona crisis overleeft. Escape Room Fun Farm in Schoorl heeft helaas definitief zijn deuren moeten sluiten.


"We gaan er weer met frisse moed tegenaan, het zal evengoed wel een zware tijd worden. Hopelijk gaan we door de opening met aanpassingen het redden om ons hoofd boven water te houden. Tot nu toe loopt het nog niet echt storm dus we hopen dat het snel aantrekt" zegt Lisanne Kuilman van Escape Room Schagen.

Gezinnen en Kinderen
Voor gezinnen en kinderfeestjes verandert er weinig. Zij hoeven onderling geen afstand van elkaar te houden in de escape room, dus zij kunnen spelen zoals ze gewend waren. Handen desinfecteren bij binnenkomst, niet te vroeg voor de speeltijd binnenkomen en afstand houden van de spelleider zijn enkele kleine aanpassingen aan de randzaken.

Vooral het niet te vroeg binnenkomen is belangrijk vertelt Samira van Escape Room Egmond. Hierdoor zorgen we ervoor dat er geen kruisverkeer is tussen de groepen en kunnen wij in alle rust naast het resetten van de kamer ook alle contactoppervlakken desinfecteren.

Groepsgrootte beperken
Mensen die niet uit een gezamenlijk huishouden komen dienen anderhalve meter afstand te kunnen houden van elkaar tijdens het spel. Daarom is de groepsgrootte waarmee mensen in 1 kamer kunnen aangepast aan de ruimte. Zo kunnen bij Escape Room Alkmaar en Den Helder maximaal zes personen in plaats van de gebruikelijke acht in 1 kamer en bij Escape Room Egmond en Schagen vier personen.