KOP VAN NOORD-HOLLAND - Glasvezelaanbieder peilt animo nu ook in Langedijk, Schagen en Den Helder

Glasvezelaanbieder FiberNH is gestart met de vraagbundeling voor de aanleg van glasvezelinternet in de buitengebieden van Langedijk, Schagen en Den Helder. Wanneer vijftig procent van de bewoners zich voor 4 maart aanmeldt, zijn zij in 2019 nog snel online. Daarmee profileert FiberNH zich verder als aanbieder van snel internet in het buitengebied van Noord-Holland. Zeven andere Noord-Hollandse gemeenten gingen al succesvol voor.

Fiber Noord-Holland (FiberNH) is inmiddels geen nieuwkomer meer in de provincie. Vorig jaar werden er al succesvolle vraagbundelingen gedaan in de gemeenten Heerhugowaard, Alkmaar, Medemblik, Opmeer, Stede-Broec, Enkhuizen en Drechterland. FiberNH richt zich specifiek op de aanleg van glasvezelinternet in het buitengebied. De missie is eenvoudig: wanneer minimaal vijftig procent van de bewoners zich aanmeldt, garandeert de glasvezelaanbieder de schop in de grond.

In het buitengebied van de gemeente Langedijk is snel en betrouwbaar internet nog geen basisvoorziening. De komst van een glasvezelnetwerk zou een oplossing kunnen betekenen voor dit probleem. Buurtgemeente Heerhugowaard behaalde eind 2018 al meer dan vijftig procent aanmeldingen en heeft daarmee garantie op de aanleg van FiberNH glasvezel.


In de gemeente Schagen gooide netwerkbeheerder E-Fiber vorig jaar de handdoek in de ring. Mededinger Kabeltex vroeg in Schagen en Den Helder al wel vergunningen aan, maar behaalde nog niet voldoende aanmeldingen voor een definitieve start. In de tussentijd blijven buitengebiedbewoners uit de beide gemeenten afhankelijk van hun koperdraad. Reden genoeg om ook hier de animo voor een FiberNH glasvezelnetwerk te peilen met een vraagbundeling.


Inmiddels hebben de inwoners van buitengebieden in Langedijk, Schagen en Den Helder met een brief en een informatiefolder kennis gemaakt met FiberNH. Daarnaast wordt het aanbod de bewoners ook persoonlijk uitgelegd op één van de informatieavonden die deze week worden gehouden. Aanmelden kan tot uiterlijk 4 maart op www.fibernh.nl.