BROEK OP LANGEDIJK - Wat kan je het beste doen met dit mooie weer? Juist! Varen in een fluisterbootje door het prachtige Duizendeilanden-gebied in Langedijk. Vanaf vandaag is het weer mogelijk één van de authentieke koolschuitjes te huren bij Museum BroekerVeiling. Uiteraard met het in acht nemen van de richtlijnen van de RIVM en de Gemeente Langedijk.


Het Museum BroekerVeiling is zoals alle andere musea nog gesloten tot in ieder geval 28 april. Maar vanaf vandaag heeft het museum goedkeuring gekregen om haar fluisterbootjes te verhuren om heerlijk mee te kunnen varen. Wel met de nodige maatregelen uiteraard. Er mag alleen gevaren worden met gezinnen met maximaal 5 personen en anders met maximaal 2 personen als ze niet op hetzelfde adres wonen. Ook zal bij de verhuur zoveel mogelijk gewerkt worden met 1,5 meter afstand en tussendoor worden de bootjes grondig schoongemaakt.

Het Rijk der Duizend Eilanden is een prachtig gebied om in te varen, veel bootjesbezitters weten dat uiteraard al. Sinds vorig jaar is het ook makkelijk om een rondje te varen door de aanwezigheid van bordjes van het sloepennetwerk. Maar ook zelf op ontdekkingstocht gaan is mogelijk. Bij de boot is een plattegrond van het gebied aanwezig. In het Oosterdelgebied kan je alleen varen met boten zonder motor of met een vergunning. Met een kano van het museum kan je dit gebied dus prima ervaren.

Vaar je met een fluisterboot over de aangegeven route rond de Oosterplas? Dan kan je via je smartphone of tablet naar interessante informatie luisteren over het landschap, de gebouwen en cultuurhistorie van het gebied waar je langs vaart. De boten zijn elektrisch aangedreven dus je vaart op een rustig tempo en geniet van de rust om je heen.

Bij het verhuren wordt rekening gehouden met de richtlijnen van het RIVM. Reserveren kan via reserveringen@broekerveiling.nl. Of bel naar het museum: 0226 – 313807. Het is ook mogelijk een picknickmand of koffie en gebak mee te nemen voor onderweg. Zie de website https://www.zelfvaren.nl voor meer informatie.