LANGEDIJK - Zaterdag 6 april verzamelden de 16 spelers die zich hadden geplaatst voor de finaleronde. Hieronder ook de oudste deelnemer, Jaap Maars 85 jaar oud, helaas had de tegenstander Jan Danenberg hier geen ontzag voor en maakte de achtste finale in 13 beurten uit. Frederieke was meteen goed bezig en schakelde de kampioen van 2017 Mathijs Gielens uit in 17 beurten. In de kwartfinale werd Dick Beerse in 16 beurten aan de zegekar gebonden.

Hans Tamis maakte indruk door in 12 beurten Arie Krul uit te schakelen. Rene Mul plaatste zich bij de laatste vier door Jan Danenberg in 10 beurten van zich af te schudden. De laatste halve finalist werd Roy Smit die Christian Wit achter zich liet na een beslissende serie in een verder gelijk opgaande strijd. De halve finales partijen waren beide een ongelijke strijd, zowel Hans als Frederieke namen een voorsprong en gaven die niet meer uithanden en lieten Roy en Rene de strijd om de 3e en 4e plaats die door René werd gewonnen.

In de finale tussen Frederiek en Hans zette dit patroon zich voort. Beide spelers maakten om beurten de punten en hielden de spanning er voor het uitbundiige publiek er goed in. Elk gemaakt punt werd dan ook luid toegejuicht door alle toeschouwers. In de 11e beurt had Frederiek een kleine voorsprong op Hans maar gaf daarna de kans aan Hans door 5 beurten geen punt te maken.Maar in de 17e beurt stond alles praktisch gelijk, Frederieke Wagenaar moest er nog 2 en Hans Tamis nog 3 punten om de partij winnen af te sluiten. Helaas voor Hans knalde Frederiek er meteen drie caramboles bij en restte hem alleen de na beurt waarin hij de acquit niet wist te maken.