HEERHUGOWAARD/LANGEDIJK - Het is u vast niet ontgaan dat de gemeentes Langedijk en Heerhugowaard hebben voorgenomen om te gaan fuseren. Diverse processen zijn hieraan vooraf gegaan en er zullen nog vele volgen. Processen waarin het CDA richting de gemeentelijke verkiezingen kansen ziet.

De eerste belangrijke stap in dit proces is het samenvoegen van de besturen van Langedijk en Heerhugowaard, zodat zij zich als één kunnen richten op de Gemeenteraadsverkiezingen in november 2021. De gemeenten zullen dan per januari 2022 als gemeente Dijk en Waard verder gaan. Uiteraard onder voorbehoud dat de voorgenomen fusie door de Tweede Kamer goedgekeurd wordt. Er is inmiddels al aangegeven dat het formele besluit hiervoor voor het kerstreces van dit jaar zal plaatsvinden.

Wij zijn dan ook ontzettend trots om te melden dat deze eerste belangrijke stap is gezet. De twee afdelingen zijn samengegaan, met een nieuw, fris en energiek bestuur. De CDA leden van beide gemeentes hebben unaniem het vertrouwen gegeven aan Gido Schouten (voorzitter), Katinka John (secretaris), Frank Zutt (penningmeester), Willemien Koning (algemeen bestuurslid), Jur Stam (algemeen bestuurslid) en Nel Nooter (algemeen bestuurslid).

Gido Schouten: ‘’𝙃𝙚𝙩 𝙞𝙨 𝙚𝙚𝙣 𝙛𝙖𝙣𝙩𝙖𝙨𝙩𝙞𝙨𝙘𝙝𝙚 𝙘𝙡𝙪𝙗 𝙢𝙚𝙣𝙨𝙚𝙣. 𝙆𝙞𝙟𝙠 𝙖𝙡𝙡𝙚𝙚𝙣 𝙖𝙡 𝙣𝙖𝙖𝙧 𝙙𝙚 𝙫𝙚𝙧𝙙𝙚𝙡𝙞𝙣𝙜 𝙢𝙖𝙣-𝙫𝙧𝙤𝙪𝙬, 𝙚𝙣 𝙟𝙤𝙣𝙜-𝙤𝙪𝙙. 𝘿𝙚 𝙖𝙛𝙜𝙚𝙡𝙤𝙥𝙚𝙣 𝙩𝙞𝙟𝙙 𝙝𝙚𝙗 𝙞𝙠 𝙞𝙚𝙙𝙚𝙧𝙚𝙚𝙣 𝙠𝙪𝙣𝙣𝙚𝙣 𝙨𝙥𝙧𝙚𝙠𝙚𝙣 𝙚𝙣 𝙝𝙞𝙚𝙧 𝙯𝙞𝙩 𝙯𝙤 𝙫𝙚𝙚𝙡 𝙥𝙤𝙩𝙚𝙣𝙩𝙞𝙚 𝙚𝙣 𝙛𝙧𝙞𝙨𝙨𝙚 𝙚𝙣𝙚𝙧𝙜𝙞𝙚 𝙞𝙣. 𝙄𝙚𝙩𝙨 𝙬𝙖𝙩 𝙬𝙞𝙟 𝙖𝙡𝙨 𝘾𝘿𝘼 𝘿𝙞𝙟𝙠 𝙚𝙣 𝙒𝙖𝙖𝙧𝙙 𝙝𝙚𝙚𝙡 𝙜𝙤𝙚𝙙 𝙠𝙪𝙣𝙣𝙚𝙣 𝙜𝙚𝙗𝙧𝙪𝙞𝙠𝙚𝙣 𝙧𝙞𝙘𝙝𝙩𝙞𝙣𝙜 𝙙𝙚 𝙫𝙚𝙧𝙠𝙞𝙚𝙯𝙞𝙣𝙜𝙚𝙣 𝙞𝙣 𝙣𝙤𝙫𝙚𝙢𝙗𝙚𝙧 2021. 𝙒𝙞𝙟 𝙝𝙚𝙗𝙗𝙚𝙣 𝙚𝙧 𝙯𝙞𝙣 𝙞𝙣 𝙚𝙣 𝙟𝙪𝙡𝙡𝙞𝙚 𝙜𝙖𝙖𝙣 𝙣𝙤𝙜 𝙫𝙚𝙚𝙡 𝙫𝙖𝙣 𝙤𝙣𝙨 𝙝𝙤𝙧𝙚𝙣!’’

Het nieuwe bestuur wil graag het overgangsbestuur onder leiding van Caroline van Kleef bedanken voor het proces tot samenvoeging van de twee afdelingen en het samenstellen van het bestuur.